Rocking new year!

Het nieuwe jaar komt eraan lieve mensen! De tijd van champagne, oliebollen en een knallend uiteinde met vrienden en familie. Maar ook de tijd om te evalueren en vooruit te blikken op het aankomend jaar. Veel mensen starten het nieuwe jaar met de welbekende goede voornemens. Maar slechts weinigen weten deze voornemens ook daadwerkelijk te realiseren. Hoe zorg je ervoor dat je jouw gewenste doelstellingen toch behaald? Met deze 5 technieken ga jij ‘m ongetwijfeld rocken!

KIES MAXIMAAL 3 DOELEN

Het is belangrijk om 1 groot doel te hebben die je ongeacht wat gaat bereiken aankomend jaar. Daarnaast kun je nog twee andere doelen bepalen die je ook wilt behalen. Maar vergeet niet om vast te stellen welk doel je “belangrijkste” doel is. Waarom maar 3 doelen? Omdat als je meer dan drie dingen tegelijkertijd probeert te doen, je verdwaalt. Je zult het overzicht verliezen en een van je doelen gaan verwaarlozen.

SCHRIJF JE DOELSTELLINGEN OP

Denk aan een enkel woord om elk van de doelstellingen te vertegenwoordigen. Schrijf het woord in grote letters en plaats het ergens in huis waar je het vaak kunt zien.

Als je bijvoorbeeld wilt afvallen, plaats dan ergens het woord “Afvallen”. Hang het op in je koelkast, zodat je elke keer dat je aan eten komt, herinnerd wordt aan je doel.

Schrijf je doelstellingen niet alleen op. Vertel het ook aan familie en vrienden. Zet het op je Facebook-pagina. Maak kopieën van je doelstellingen om op te hangen in je kantoor. Hoe meer herinneringen, hoe beter!

MAAK VAN JE DOEL EEN GEWOONTE

Nu je een doel hebt gekozen, zoek dan iets dat je elke dag kunt doen om eraan te werken. Elke dag aan je doelen werken is heel, heel effectief. Als je elke dag iets doet, wordt het een gewoonte. Binnenkort zul je er niet eens aan denken; je doet het gewoon op een natuurlijke manier, zoals je tanden poetsen.

WERK AAN EEN GEWOONTE PER MAAND

Om een ​​belangrijk doel te bereiken, moet je waarschijnlijk verschillende goede gewoonten oppikken. Om bijvoorbeeld in vorm te komen, moet je trainen, minder drinken, meer groenten eten, enzovoort. Het kan verwarrend en moeilijk zijn om alles tegelijk te doen. Probeer je in plaats daarvan te concentreren op één goede gewoonte per maand. Nadat je vertrouwd bent geraakt met de eerste, kun je de volgende toevoegen, enzovoort.

GEBRUIK EEN KALENDER

Hang een kalender op aan de muur en markeer je behaalde doelstellingen met een “X” op de kalender. Probeer geen dagen te skippen. Het zien van al het harde werk dat op de kalender is gemarkeerd, motiveert je om elke dag hard te blijven werken.

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *